Haize leizean / Elise Dilet eta Antton Hariñordoki - Dilet, Elise (Taupadak (Elkar), 2023)
Haize nerabe bakartia da, amarekin bizi da baina azken hau zainetarik eri da. Musikan trebe da Haize eta etxetik urrun den musika eskola famatu batean sartzeko proposamena heldu zaio: hautu bat egin behar du, ezezagunera jauzi erraldoia egin, ala bere egunerokotasunean egon, amaren ondoan. Behin, kolegioarekin, Izturitzeko leizeetara doa bisita baten egitera eta han Madelaine aroko neska gazte baten baitan gorpuztuko da Haize, eta erritu iniziatikoak biziko ditu tribuaren baitan. Nolako abenturak gertatuko zaizkio haiekin? Historiaurrerako bidaia horrek nola lagunduko du bere buruaren ezagutzen?