Transgresioa irakasgai : hezkuntza askatasunaren praktika gisa - Hooks, Bell (1952-2021); Apalauza Ollo, Amaia; Salbotx, Nora; Ugalde Pikabea, Garazi (Iruñea : Katakrak, 2023)
«Hezkuntza krisi larrian dago. Ikasleek, askotan, ez dute ikasi nahi, eta irakasleek ere ez dute irakatsi nahi. Herrialde honen historian sekula ez bezala, gure gizartean irakas-praktikek sortu dituzten aurreiritziei aurre egin behar diete hezitzaileek, baita ezagutzarako modu berriak eta ezagutza partekatzeko bestelako estrategia batzuk asmatu ere. Pentsalari kritiko aurrerakoiek eta kritika sozialean jarduten dutenek irakaskuntza funtsezko aferatzat hartzen ez badute, nekez helduko diogu krisi horri».
Teaching to Transgress : Education as the Practice of Freedom
Keywords: Pedagogia; Hezkuntza; Saiakerak