Ramon Saizarbitoriaren unibertso literarioa / Mari Jose Olaziregi Alustiza - Olaziregi, Mari Jose (Literatur kaierak (Labayru Ikastegia), 2001)
Ramon Saizarbitoriaren literatur ibilbidearen azterketa zehatza, lanez lan Harrera Teoriaren arabera.