Belarriko kilkerra - Alberdi, Uxue; Durruty, Begoña (2023)
Ahoz kontatu eta belarriz jasotako testuak dira. Norbaitek apartatu ditu eguneroko bizitzako gertakari-sailetik eta gorde ditu memoriaren kaiolatxoan. Min edo ditxa zirelako, gogoratzea merezi zuten. Akorduan hartu zituenak ez zituen beretzat gorde, ordea, eta, aldian-aldian, lagunen konpainia noblean, ahora ekarri izan ditu txitean-pitean.
Keywords: Euskal kultura; Kultur transmisioa -- Euskal Herria; Ahozkotasuna; Ipuinak; Helduentzako Literatura