Getting to know the Basque Country (ikasegoera) [DBH 3] - Goirizelaia Ziardegi, Giomar; Martínez de Rituerto Arnáez, Raquel ([Irakurgunea], 2023)
Urtero, atzerritik etorritako hizkuntza laguntzaile bat izaten dugu institutuan eta ez dugu gure herrialdea ezagutzen. Ikasleak taldeka lankidetzan arituko dira pentsamendu kritikoa garatuz eta kultura digitalean murgilduz kalitate oneko proiektu kolektibo bat ekoizteko. Proiektu horretan Euskal Herriko hizkuntza eta kultura aniztasuna kontuan izanda, hizkuntza laguntzaileari Euskal Herriko kultura ondasunaren ikuspegi orokor bat aurkeztuko zaio. Ikasketa prozesu honetan ikasleek ezagutza berriak ikasi eta aldez aurretik dituztenak eguneratuko dituzte. Gure Hezkuntza Proiektuan islatuta dagoen helburu komunikatiboa garatzen da, hizkuntza- eta kultura-aniztasuna errespetatzen da, eta ikasle bakoitzaren aberastasuna eta garapen pertsonalerako ekarpena baloratzen da. Horretaz gain, euskararen normalizazio prozesuan aurrera egiten da. Irakurgunea izeneko webgunetik ekarria.
DBH, 3. maila
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Ikasegoerak