Joseba Sarrionandia : marinel zaharraren kantua - Otaegi, Lourdes; Labayru Ikastegia; Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa (Bilbao : Labayru Ikastegia : Bilbao Bizkaia Kutxa, 2000)
Joseba Sarrionandiaren lanak irakaskuntza ertaineko ikasleek gehien irakurri eta aztertzen dabezanetakoak dira. Hemen egileak liburuon ganeko barri zehatza eta azterketarako ohar jakingarriak dakarz.
Keywords: Sarrionandia, Joseba -- Kritika eta interpretazioa; Euskal haur-literatura -- Historia eta kritika; Monografiak