Oso latza izan da : Joxe Arregiren pasioa, herioa eta berpiztea / Xabier Mendiguren Elizegi - Mendiguren Elizegi, Xabier (Literatura (Elkar), 2023)
Joxe Arregiri, hil ostean, Zizurkilgo hilerrian ezkutuan egin zizkioten argazkien historia berreraikitzen du nobela labur honek, han protagonista izan ziren hiru lagunen bizitzak aletzen: Joxe Arregi bera, Bixente Ameztoi pintorea eta Juan Kruz Unzurrunzaga ekintzaile eta arte-promotorea.