2021eko eta 2022ko Gabriel Aresti sariak : XXXVIII.- XXXIX. Bilbao Hiria Ipuin Lehiaketa - Gabriel Aresti Sariak Bilbo) 2021.; Mitxelena, Karmele; Arruti, Nerea; Atutxa Egiraun, Juan Mari; Alkaiza, Saioa; Mutiozabal Zabala, Aritz; Arruti Arakistain, Maite (Donostia : Erein, 2023)
Bilboko Udaleko Kultura eta Hezkuntza Sailak, duela hiru hamarkada baino gehiagotik, Gabriel Aresti Ipuin Lehiaketa deitzen du idazle bilbotarraren omenez. Lehiaketa horrek bigarren helburu bat ere badu, literatur sorkuntza bultzatzea, hain zuzen ere. Liburu honetan biltzen dira 2021. eta 2022. urteetan irabazi zuten kontakizunak, Karmele Mitxelena, Nerea Arruti, Juan Mari Atutxa, Saioa Alkaiza, Aritz Mutiozabal eta Maite Arruti idazleen lanak. Euren literatur kalitatea ikusita, ipuin horiek argitaratzeak merezi izan du, literaturaren eta egile handi guztiek landu duten genero honen zaleen gozamenerako.
Begi urdinak / Karmele Mitxelena Etxebeste. Lope de Aguirre, traidorea / Nerea Arruti. Mandragorak eta azeri-buztanak / Juan Mari Atutxa Egiraun. Harria / Aritz Mutiozabal Zabala. Zer kontatzen ari zara? / Maite Arruti Arakistain.
Keywords: Euskal ipuinak -- -Sariketak; Helduentzako Literatura