Oiloak uretara! / [testua] Pablo Albo ; [irudiak] Rocío Araya ; [itzulpena, Amaia Apalauza Ollo] - Albo, Pablo (A Fin de Cuentos, 2023)
Gogoan duzu igerilekuan bakarrik sartu zinen lehen aldia? Beldurtu zinen? Ipuin honetako haurrek erronka horri aurre egin beharko diote, begirale zapaltzaile batek bultzatuta: McCallagan jenerala. "Ura hainbeste maite badu, zerfatik ez da bera sartzen?", pentsatzen dute protagonistek. Uraren matxinada hasi da.