Otxarkoagako Mugarik gabeko umeentzako ipuin lehiaketa = Concurso de cuentos infantiles sin fronteras de Otxarkoaga - Gómez, Begoña; Apalauza Ollo, Edurne; Orbe, Mara (Txirula kultur taldea, 2023)
Otxarkoagako XLI. Umeen Jardunaldiak 2023ko maiatzaren 13 eta 14 egunetan direla eta, Txirula Kultur Taldeak Mugarik Gabeko Ipuin Lehiaketa antolatu du haurrentzako literaturgintza bultzatu nahian. Pribilegioa da Txirula Kultur Taldearentzat, aurten ere, hogeita bat herrialdetako hirurehun eta hogeita bi ipuin epaimahaiaren esku utzi izana. Otxarkoagako auzoa aspalditik dago kulturari lotuta, lehiaketa honek dagoeneko hogeita bat urte daramatza haurrentzako literatur sorkuntza bultzatzen, eta gure munduan hain beharrezkoak diren balio jakin batzuk sustatzen, genero-berdintasuna, bakea, tolerantzia eta desberdintasunaren onarpena, besteak beste.