Maskara baten aitortza - Mishima, Yukio (1925-1970); Alvarez, Iker; Erro, Anjel (Iruñea : Igela, 2023)
Kochan nerabeak Japonia Inperialeko giro itoan atera beharko du aurrera, orein zauritu baten antzera. garaiko gizarteak inposaturiko moldeetara egokitzeko ahalegin betean. Bere gorputz eta sexualitateari ezin konta ahala maskara jarri arren, pubertaroan beste mutil batenganako erakarpenak bidea irekiko dio bere desiren eta betebeharren arteko gatazka sakonari. Yukio Mishima XX. mendeko japoniar idazle nabarmenetariko bat da; "Maskara baten aitortza" da bere maisulan ezagunenetariko bat. Iker Alvarez itzultzaileak Japonieratik zuzenean euskarara ekarria, euskal irakurleek aspaldiko partez gozatu ahalko dute berriz ere Mishimaren prosaz.
Keywords: Helduentzako Literatura