Aita / [testua] Ritxar Bacete ; Jordi Solanoren ilustrazioak ; [itzulpena, Mario Unamuno] - Bacete, Ritxar (Baobab, 2023)
Liburu ilustratu ikusgarri honetan 25 istorio labur biltzen dira, beste hainbeste aiten bizi-xehetasunetan oinarrituta. Gizon horietako batzuk figura historikoak dira, bestetzuk kultura herrikoikoak, baina zerbait konpartitzen dute batzuek zein besteek: aita dira edo izan dira den-denak Gizon horien eredua lagun, oso modu berezian jasoko dute azkenaldian ernaltzen ari den aitatasun eredu berria liburua elkarrekin irakurriko duten familiek, bai eta eredu horren inguruan pizten duen aitatasun molde berria ere, zein molde partizipatibo, hunkigarri, zaintzaile, bakezko eta presenteagoa baita.