Perraulten ipuinak - Perrault, Charles (1628-1703); Gomez Zubia, Genaro; Doré, Gustave (1832-1883) (Iruña : Pamiela, 1994)
Liburu honen orrialdeetan barrena abiatzen den irakurleak XVII. mendean CHARLES PERRAULT-ek bere herriko tradiziotik jasotako Ipuinik ezagunenak aurkituko ditu bertan bildurik: izango du parada Katu botadunaren trikimailuak ezagutzeko, sarritan entzun duen Txanogorritxoren istorioa bere kabuz irakurtzeko, Erpurutxoren istorioarekin hunkitzeko..., Marierrauskin, Basoko loegile ederra eta beste ahaztu gabe, den-denak hamaika oihartzun mitiko dauzkan euskerara ekarriak. Norberak irakurri edo beste bati ahoz kontatzeko betiko ipuinok, gainera, GUSTAVE DORÉren grabatu paregabeez lagundurik ageri dira liburu honetan.
Basoko loegile ederra ; Txanogorritxo ; Bizar urdin ; Katu botaduna ; Maitagrriak ; Marierrauskin ; Kike tximaduna ; Erpurutxo ; Astolarru ; Desira barregarriak
Bibliografia: 141 or.
12 urtetik aurrera (horia)
Liburu honen itzultzaileak Dirección General del Libro y Bibliotecasen dirulaguntza jaso du
Keywords: Ipuinak- -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura