Perraulten ipuinak / edizioaren apailatzailea, Genaro Gómez Zubia ; grabatuen egilea, Gustave Doré - Perrault, Charles (1628-1703) (Tamaina ttikia (Pamiela), 1994)
Liburu honen orrialdeetan barrena abiatzen den irakurleak XVII. mendean CHARLES PERRAULT-ek bere herriko tradiziotik jasotako Ipuinik ezagunenak aurkituko ditu bertan bildurik: izango du parada Katu botadunaren trikimailuak ezagutzeko, sarritan entzun duen Txanogorritxoren istorioa bere kabuz irakurtzeko, Erpurutxoren istorioarekin hunkitzeko..., Marierrauskin, Basoko loegile ederra eta beste ahaztu gabe, den-denak hamaika oihartzun mitiko dauzkan euskerara ekarriak. Norberak irakurri edo beste bati ahoz kontatzeko betiko ipuinok, gainera, GUSTAVE DORÉren grabatu paregabeez lagundurik ageri dira liburu honetan.