Hiri-gerrilla feminista piztiaren bihotzean, 1974-1995 - Rote Zora; Lindemann, David; Rote Zora (Iruñea : Katakrak, 2023)
«Emakumeok beti ibili izan gara borrokan talde armatuetan, baina gure ekarpena isilpean gorde izan dute gehienetan. Halere, garaiak aldatzen ari dira. Gaur egun emakume ugarik parte hartzen dugu gerrilletan, eta jada ez du atarramentu onik ematen egitate hori ezkutatzeko mekanismoak. Bestalde, ohiko lan-banaketa ere zaharkitua geratu da, hots, emakumeak azpiegitura-lanez arduratzea eta gizonek ekintzak egitea. Oraindik Rote Zora bezalako emakume-talde iraultzaile gutxi daude, baina hori ere aldatuko da!» Rote Zora, Bihotz oro denbora-bonba bat da, 1981eko urtarrila
Keywords: Rote Zora; Feminismoa -- Alemania; Saiakerak