Esaera zuhur eta zahar - Zabala Gastañares, Ion; Iriondo Aperribai, Asis; Aldama Herreros, Dabid; Sarasola, Xabier ("Xasa"); IKA (Gasteiz) (Gasteiz : Ardatz Kultur Elkartea(IKA), 1993)
Liburu honetan ondorengo ariketak, taldeka nahiz bakarka landu ahal direnak, prestatu ditugu zure euskara aberastu nahian: esaera zaharrak (berauek lantzeko ariketa zenbait), bapateko itzulpenak (gaztelerazko esaldiak erabilita ez itzulpen zuzena egiteko, euskararen ñabardurez eta berezitasunez ohartzeko baizik, erantzunak (zure lana errazteko atal bakoitzaren bukaeran erantzun-orriak aurkituko dituzu. guzti hauez gain, esamoldeak eta esaera zaharrak hobeto ulertu ahal izateko, marrazki ugariez hornitu dugu eskuetan duzun liburua.
Bibliografia: 141. or.
1993/06/06
Keywords: Euskara -- Ikasketa eta irakaskuntza; Atsotitzak eta esaera zaharrak -- Ariketak; Hizkuntzak ikasteko metodoak; EIMAk onetsitako materialak