Esaera zuhur eta zahar / [parte hartzaileak, Ion Zabala Gastañares, Asis Iriondo Aperribai, Dabid Aldama Herreros ; marrazkilariak, Xabier Sarasola... et al.] - Zabala Gastañares, Ion (Ardatz Kultur Elkartea(IKA), 1993)
Liburu honetan ondorengo ariketak, taldeka nahiz bakarka landu ahal direnak, prestatu ditugu zure euskara aberastu nahian: esaera zaharrak (berauek lantzeko ariketa zenbait), bapateko itzulpenak (gaztelerazko esaldiak erabilita ez itzulpen zuzena egiteko, euskararen ñabardurez eta berezitasunez ohartzeko baizik, erantzunak (zure lana errazteko atal bakoitzaren bukaeran erantzun-orriak aurkituko dituzu. guzti hauez gain, esamoldeak eta esaera zaharrak hobeto ulertu ahal izateko, marrazki ugariez hornitu dugu eskuetan duzun liburua.