Euskal Eskola Publikoa haratago : Euskal Eskola Publikoa gaur bihar / Bihe, Sarean, Ehige (EHIGE : Sarean : BIHE, 2013)
Hainbat urtetako esperientziak bilduz, "Euskal Eskola Publikoa haratago" izenburuko liburuxka argitaratu dute EHIGE, BIHE eta SAREAN elkarteek. Agiri honek funtsezko erreferentzia izan beharko luke, egileen ustez, euskal hezkuntzarako plan, eztabaida eta proiektu oro eztabaidatzeko prozesuan. Gure ikastetxeek dituzten 10 erronka garrantzitsuenez gain, Euskal Eskola Publikoaren konpromisoak eta kalitate-adierazleak jasotzen ditu argitalpen honek, besteen artean.