Haur literatura aztergai : gogoetak, elkarrizketak, kritikak__ / Iñaki Zubeldia - Zubeldia, Iñaki (: Erroteta ; Egan, 2006)
Iñaki Zubeldia idazle, irakasle eta ikertzaileak haur eta gazte literaturari buruzko saiakera plazaratu du eta bien artean hainbat euskal idazleren obra eta perfila oparitzen digu: Felipe Juaristi, Miren Agur Meabe, Joxemari Iturralde... Saiakera honetan irakasle, ikertzaile, kazetari eta oro har irakurleei gaurko haur eta gazte literaturaren ikuspuntu sakon eta orokorra eskaintzen digu aspalditik literatura eta didaktika munduan dabilen pedagogo eta idazle jator honek Egan aldizkariaren bitartez.