Ekoline : Pariseko margolaria - Desberg, Stephen; Martínez Rodríguez, Teresa; Elustondo, Miel Anjel; Muro, Mikel ([Urnieta] : Harriet, 2023)
Musette opera-kantari batez maitemindu da. Raul uso arra, berriz, zikoina batekin ezkontzeko irrikan dago. Aldi berean, zakur zahar bat, jazz piano-jotzailea lanbidez, Ekolineri -gure txakur margolariari-, esaten ari zaio margolan baten edertasuna ez dela hura egin duen animaliaren araberakoa, lan hark transmititzen dituen emozioen araberakoa baizik. Hala ere, Ekolinerentzat ez dago ederra dena baino gauza garrantzitsuagorik. Bitartean, ikuskizun berri bat heldu da Mouline Rouge-ra, eta haren misterioak ikusleak hunkitzea lortu du: Jennifertiti, Niloko katemea. Laster bihurtu da miresle-gorte bateko erregina, eta, egiaz eta begiaz, miresle horiek zernahi egiteko prest daude beren erregina horri atsegin emateko, hala uso-haragia nola lapurtutako gozokiak zerbitzatzeko. Antzinako Egipotoko jainkosa honen kontra egin beharko duen borrokak, eta arriskuan dituen adiskideak salbatzeko ahaleginak, barnean duena ulertzera eramango dute Ekoline.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura