Gilen Tell - Schiller, Friedrich (1759-1805); Setien, Jaxinto F. (1930-2017); Urkia, Hilario (Bilbao : Mensajero, 1976)
Gilen Tell, mendi tartean izkuturiko herri ttiki baten kondaira da; herri hura, hango abertzaleek, askatasunera eraman nahi izan zuten, etsaien erasoaldi eta gogorkeria guztien aurka. Tell-en historia, Suiza-ren historiarekin nahasten da; Tell ehiztariaren gertakizunek herri baten borroka agirian jartzen digute, Suiza hura lurralde eta aberri ttikien eredu biurtuz.
Keywords: Helduentzako Literatura