Gilen Tell / Schiller ; itzultzailea Jaxinto Fdez. Setien ; marrazkiak, Hilario Urkia - Schiller, Friedrich (1759-1805) (Kimu Saila (Gero-Mensajero), 1976)
Gilen Tell, mendi tartean izkuturiko herri ttiki baten kondaira da; herri hura, hango abertzaleek, askatasunera eraman nahi izan zuten, etsaien erasoaldi eta gogorkeria guztien aurka. Tell-en historia, Suiza-ren historiarekin nahasten da; Tell ehiztariaren gertakizunek herri baten borroka agirian jartzen digute, Suiza hura lurralde eta aberri ttikien eredu biurtuz.