Suaren zirkuaren misterioa / Roberto Santiago ; Enrique Lorenzo-ren irudiak ; [itzulpena, Maitane Ugarte (Bakun SL)] - Santiago, Roberto (Futboleroak (Ikasmina), 2023)
San Joan gaua urteko gaurik laburrena da. Jendeak sua egiten du, uda iritsi dela ospatzeko. Futboleroentzat asteburu ahaztezina izan behar zuen. Denboraldiko azken partida jokatu behar genuen: haurren eta gurasoen artekoa. Vicente Calderón estadiora joan joan behar genuen, kopako finala ikustera. Eta denetan onena: suaren zirkua iritsi zen gure herrira! Baina hainbat sute gertatu ziren, eta mundu guztia oso urduri jarri zen. Erruduna aurkitu behar genuen zenbait arrazoirengatik. Baina, batez ere... Gu futboleroak garelako eta beti egongo garelako elkarrekin!