Katalin Erauso / Iñaki Azkune ; irudiak, J. Berastegui - Azkune Mendia, Iñaki (Kimu Saila (Gero-Mensajero), 1979)
Liburuxka honetan agertzen dugun emakumea, erabat berezia da. Harat honat, udazkeneko hego-haizeak astindutako hostoa bailitzan, munduan zehar hamaika ibilaldi egina. Gizon jantzian, eztabaida eta burrukaldietan etengabe aritua. Emakume nabarmena, inondik ere:ausarta eta hezikaitza. Baina, baita helburu jakin eta jatorrik gabea ere.