Pilota eta bertsoak - Iriondo, Joxemari ([S.l.] : Auspoa ; Donostia : Gipuzkoako Foru Aldundia, 2023)
Harrigarri samarra da 1917-1980 artean Madrilen, Bartzelonan, Sevillan, Valentzian, Tenerifen, Mexikon, Filipinetan, Estatu Batuetan eta abarretan jokatu eta hain entzutetsu eta ikusgarri izan ziren ehunka emakumen euskaldun erraketista famatuaren bertsorik ez aurkitu izana. Besteak beste, Ainhoa Palomo eta Jon Juanes egiten ari omen diren azterketan gaur edo bihar agertuko da zerbait, beharbada. Eta bitartean, Auspoaren irakurleren batek ezagutzen badu horrelako bertsorik, eskertuko genuke.
Bibliografia: 269.-279. or.
Keywords: Bertsolaritza; Euskal pilota; Helduentzako Literatura; Poesia