Tropel amaigabea - Perez Martinez, Raul ([Donostia] : Raul Perez Martinez, 2023)
Ottavio Bottecchia, Jesus Loroño, Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Marino Lejarreta, Miguel Indurain, Lance Armstrong eta Alejandro Valverde tropel berean. Imajinatzen duzu zer izango litzatekeen hori? Ezinezkoa da, jakina, garai ezberdinetako txirrindulariak izan zirelako. Dena dela, izen-abizen horiek guztiek zerbait amankomunean badute: denak txapeldun handiak izan ziren eta Donostian aritu ziren. Garaian garaiko txirrindularitzazaleok geure idoloak gertu-gertutik ikusteko aukera izan dugu, kasik ukitzeraino. Azken 100 urteotan Donostiatik pasatu diren ziklismoaren izarren arrastoa topatuko duzu orriotan. Batzuetan loria izan zuten zain; besteetan, miseria. Euskal Herriko Itzulian, Donostiako Klasikoan, Espainiako Vueltan... eta baita Frantziako Tourrean ere. Sona handiko lasterketa horietan guztietan dir-dir egin zuten txirrindularitzako izen handiek. Handienek. Ekar ditzagun gogora, beraz, istorio horietako batzuk, katea ez baita eten.
Bibliografia: 94.-95. or.
Keywords: Bizikleta-lasterketak; Monografiak