Euskal Girotze Barnetegiak - Lizardi, Imanol; Eizagirre, Agurne; Elordi, Bixente; Mendiluze, Idoia; De la Maza, Gabi; Petralanda, Aitor; Barrenetxea, Koldo; Gazituaga, Leire; Lafuente, Begoña; Aldana, Juan Kruz; Andrade, Pili; Iñarra, Maria Jesus; et al. (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1999)
1996-97 ikasturterako bostgarren barnetegiarekin osatu zuen Hezkuntza Sailak ordura arteko eskaintza. Liburua berrargitaratu beharra batetik eta bestetik bost barnetegi hauen egungo esperientzia ere azaldu nahiak bultzatu gaitu esku artean duzun materiala prestatzera. Oraingo honetan, orain dela hamalau urteko esperientzia xume hartatik abiatuz gaur egungo barnetegien heldutasunerainoko bidean ikasitakoa eta egindako hausnarketen berri ematen zaizue. Bilakaerari edota parte hartzeko moduari buruz informazioa nahi duenak, liburu honen lehen atalean ikus dezake. Bigarren atalean Euskal Girotze Barnetegien helburu orokorrak laburbildu dira. Hirugarrenean, bost bametegiek banan-banako helburu, metodología, programaketa eta ebaluazioari buruz eginiko hausnarketa plazaratzen da. Bakoitzak berea egin du, baina gai hezurdura beraren inguruan, aurrez eztabaidatu eta horretan ados jarrita. Laugarren tokian, aurreko liburuetan egin zen legez, ekintza bilduma aurkezten da. Bilduma horretan ekintza handiak, barruko jolasak eta kanpoko jolasak azaltzen dirá, denak ere fitxa banarekin. Fitxetan, materiala eta azalpenaz gain zein barnetegitan eta taldeka ala bakarka egiten den, adina, iraupena, hizkuntza lanketa eta monitoreen parte hartzea jorratzen dira. Jolas batzuetan aldaera ere sartu da eta, egoki ikusi denetan, baita oharra ere. Liburuak Euskal Girotze Barnetegien azalpena izan nahi luke eta aurreko beste biei jarri zitzaizkien helburuei ere erantzun gaurkotua eskaintzen saiatu gara. Orduan bezala, baliagarri gerta dakioke era honetako egonaldi, bametegi edo irteerak antolatu edota egiten dituen irakasle, begirale edo monitoreari.
Bibliografía: 515.-520. or
Keywords: Euskara -- Ikasketa eta irakaskuntza; Astialdia; Monografiak; Baliabide digitalak