Noa lo egiten ikasten ari da / [testua] Marta Fábregas Alciturri ; ilustratzailea, Elena Fábregas Alciturri ; itzultzailea, Julene Sagarna Mezo - Fábregas Alciturri, Marta (La mirada de Daniel. Inteligencia emocional (Babidi-bú), 2023)
Egun bateko kanpaldiaren ondoren, Noa urtxintxak ezin du lorik hartu. Lau lagun minei laguntza eskatu die. Horiek entzun egin diote, eta loaldi atsegina izateko dituzten trikimailuak azaldu dizkiote. Aholkuei jarraituz, pausoz pauso erlaxatzen ikasiko du, lo sakonean barneratu arte. Ipuin honek sentiberatasuna eta enpatia transmititzen ditu, behar duenari emozioak kudeatzen laguntzeko. Esker ona eta zintzotasuna ere landuko ditu, laguntza eskatzen eta hartzen ikasteko. Gainera, QR kode bat du egileak gidatutako bertsio praktikoarekin, pausoz pauso erlaxazioaren onurekin konektatzen laguntzeko. Amets egitera eramango zaituen erlaxazio-ipuina.