Inozentziaren aroa / Edith Wharton ; Clàudia Sabater Baudeten egokitzapena [irakurketa errazera] ; [irakurketa errazeko irizpideen berrikusketa, Elisabet Serra ; irudiak, Dani Soms] - Wharton, Edith (1862-1937) (Agora (La Mar de Fácil), 2023)
"Ágora" La Mar de Fácil-en klasikoen bilduma berria da. Han-hemengo klasikoak formatu ulerterraz batera egokituak, horrela irakurle guztiek autore handien obrez goza dezaten. Newland Archer XIX. mende amaierako New Yorkeko goi-gizartekoa da, eta zoriontsu da May Welland duelako emaztegai. Halere, egun batean, Ellen Olenska kondesa, Mayren lehengusina, Europatik itzultzen da. Kondesa independentea eta ausarta da, gainontzeko emakumeengandik ezberdina. Newland Ellenen misterioan nahasiko da eta goi-gizartearen eta bere bihotzaren konbentsionalismoen aurka borrokatu beharko du. "Inozentziaren aroa", Pulitzer sari bat jaso duena, pasio handiko istorioa da, New Yorkeko goi-gizartearen ohiturak kritikatzen dituena.