Eichmann Jerusalemen : gaizkiaren hutsaltasunaren gaineko txosten bat - Arendt, Hannah (1906-1975); Navarro, Koro; Zubiaga, Mario (Iruñea : Katakrak, 2023)
«Zenbateraino lortu zuen Jerusalemeko auzitegiak justiziaren eskaerak asetzea, ez besterik, horixe da honako txosten honen gaia.» Hannah Arendt, Eichmann Jerusalemen «Gaizkiaren hutsaltasuna, arrunkeria. Hauxe izan zen Arendtek hautatu zuen azpititulua. Ordutik hona, interpretazio eta esamesa franko piztu duen izenburua.» Mario Zubiaga, Hitzaurrean «Simone de Beauvoirrek esan zuen Pierre Laval frantses naziak, gerra ondoren epaitu zutenean, gizon arrunta eta garrantzirik gabea ematen zuela, gizontxo ahula eta irudimenik gabea.» Amos Elon, Sarreran
Bibliografía: 369.-373. or.
Keywords: Eichmann, Adolf ( -- 1906-1962)- -- Prozesuak; Holokausto judua (1939-1945); Saiakerak