Luis Bonaparteren Brumairearen hemezortzia - Marx, Karl (1818-1883); Santamaria, Idoia; Majuelo, Emilio (Iruñea : Igela, 2023)
Marx gaztearen genio bizia biltzen du kazetaria zela idatzitako klasiko honek. Askorentzat bere pentsamenduan murgiltzeko pauso argigarri bat izan daitekeena. Beti bezala, ahal den ediziorik zainduena osatu dugu, baina edonorentzat eskuragai izan dadin. Hegelek nonbait dio historia unibertsaleko gertakari eta pertsonaia handi guztiak bi aldiz gertatzen direla nolabait. Baina atzendu zitzaion eranstea aurrena tragedia gisa eta hurrena fartsa gisa jazo ohi direla... Horrela hasten da Karl Marxen ezinbesteko lan hau, gaztea zela sutsuki idatzia, zeinean argi azaltzen dituen iraultzari, estatuari eta historiari buruzko bere ideiak. Bide luzea egin du testu klasiko honek zure eskuetara iritsi arte, tartean lurrikara politiko basa eta ederrak sortuz. Orain zurea ere bada. Probestu!
Der achtzehnte Brumaire des Louis Bonaparte
Keywords: Frantzia -- Historia -- 1848 (Otsaileko Iraultza); Frantzia -- Historia -- 1848-1852 (II. Errepublika); Frantzia -- Historia -- 1851 (Estatu-kolpea); Saiakerak