Bat eta bakarra - Pujol, Romain; Caut, Vincent; Montorio, Bego (Bilbo : Astiberri, 2023)
Liburuki honetan, Bigak ia irentsiko du hiria... bene-benetan! Romain Pujolen eta Vincent Cauteren asmamenak ez du mugarik. Eguneroko abentura xelebreak biziko ditu berriz ere Bigak, eta abentura bakoitzean, aparta eta bakarra egiten duen txinparta hori azalduko zaigu. Ez dira soilik bere botereak, luzatzeko edo hegan egiteko ahalmen horiek, bere nortasuna ere bada, eskuzabala eta arretatsua, jostaria eta bihurria. Biga erratu egiten da, ikasten du, mugak badaudela ohartzen da, bere adineko edozein umek bezala. Eta oraingoan, gauzak norberak egitea batzuetan funtsezkoa dela erakutsiko diote. Biga oso ume berezia da: Benetan Identifikatu Gabeko Animalia bat da! Ez dago bera bezalako besterik... Baina bere kopia mordo bat sortzea erabakitzen badu eskolako lanak eta zereginak egin diezazkioten, adi katastrofeari! Zeren Biga atsegina eta nahiko zentzuduna izan arren, ehunka Bigak hondamen izugarria sor baitezakete!
6 urtetik aurrera (urdina)
Avni le seul, l´unique
Letra larria
Keywords: Adiskidetasuna; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura