Lari Fari Hortzandi : jostailuen kutxako abenturak / Janosch ; Janosch-en marrazkiak ; Xabier Mendigurenen itzulpena - Janosch (Ipotxak eta erraldoiak. Sail laranja (Desclée De Brouwer), 1995)
Gauero jostailuen kutxako biztanleak Lari Fari Hortzandiren kanta entzun bezain laster bizidun bihurtzen dira eta honek kontatzen diziken abenturak adi-adi entzuten dituzte. Lari Fari Hortzandik bere abenturetan dituen hortzadura ezberdinak erabiliko ditu. azeriak harrapatzekoa, idiak jeztekoa, zaldi-lasterketa batean parte hartu eta irabazi zuena... Baina kontuz ibili beharko du. Ezen, Joanito lehoiak gezurretan harrapatuz gero, raust jan egiten du.