Errekan behera / [testua] Pepe maestro ; [marrazkiak] Mercè López ; [itzultzailea, Patxi Zubizarreta] - Maestro, Pepe (Bioletaren sekretutegia (Ibaizabal), 2023)
Bioletak zortzi urte ditu, eta bi txirikorda -zumezko hari batean bilduak-, eta amona miresgarri bat. Harekin pasatzen du uda partea eta Barrabas txakurrarekin. Aliritzi herrian bai gustura Bioleta! Aliritzi herrian bai gustura Bioleta! Koadernoan jasotzen ditu hango istorio eta deskubrimenduen berri, isilean, bere sekretutegian... Bioletak, errekan behera doala, ezkutuan dabilen ehiztari bat ikusi du: eskopetarekin... Ai ene! Zer egin? Amonak esan bezala, alde egin? Beharbada animaliak jakinaren gainean jarri behar ditu... Eskerrak Barrabas txakurra aldamenean daukan! Naturalistaren koadernoaren estetikarekin planteatuta, abentura bilduma honek irakurlea estimulatzen du bere landa koadernoa egin dezan, inguruan dituen bitxikeria guztiak bertan apuntatzeko