Habiatik hegan : bizi maitasuna hezkuntzan : elkarrekintzan norbera ezagutzeko eta bestearekin bizitzeko / Aitziber Ayesta Aldanondo ; [testuare orrazketa, Jose Luis Aranguren Uspiriano "Txiliku" - Ayesta Aldanondo, Aitziber (Aitziber Ayesta, 2023)
Bizitza maite duen edo maitatzen ikasi nahi duen edonorentzat da liburua. Zer egin genezake hezkuntzan eragiteko? Haur eta gazteen hazkuntzan laguntzeko? Ikasleak arrakastara eramateko? Irakasleak, hezitzaileak, orientatzaileak, gurasoak hainbat gako ea ikuspegi teoriko topatuko ditu bere eginean nia deskubritzeko, bera izateko eta besteekiko elkarrekintzan duen eragina ezagutu eta aurre egiteko. Gako horik hezkuntzan, psikologian, filosofian, neurozientzian, biologian... adituek bermatzen dituztela aipatu arren, autoreak bere bizi-esperientzietan aztertu ditu. Horietatik eskuratutako emaitzetatik gizatasunari eta maitasunari loturiko zutabeak eskaintzen dizkio hezkuntza komunitate osoari. Heldua sakontasunean dagoen eremura eramaten du, bertatik haur eta gazteak beren burua ezagutzen eta elkarrekintzako legeetan treba daitezen. Haur eta gazteekin aditua zu zara!