Desmuntatzeak eta ornamentuak : elkarrizketak = Desmontajes y ornamentos : entrevistas - Onandia Garate, Mikel; Uriarte, Jone Alaitz; Jauregi, Sahatsa; Iruretagoiena, Oier; Pan, Damaris; Llaría, Daniel; Aurrekoetxea, Nora ([Bilbao] : Jone Alaitz Uriarte, Mikel Onandia, 2023)
"Desmuntatzeak eta ornamentuak / Desmontajes y ornamentos" euskal testuinguruko bost artistari eginiko elkarrizketak biltzen dituen liburua da: Sahatsa Jauregi, Oier Iruretagoiena, Damaris Pan, Daniel Llaría eta Nora Aurrekoetxea. 1980ko hamarkadan jaioak eta diziplina anitzeko obra desberdinarekin, artea egiteko eta ulertzeko kidetasunak eta moduak determinatzen dituen erreferente eta lotura testuinguru bat partekatzen dute. Liburu hau, aldi berean, bost liburu bezala aurkezten da, argitalpenaren artista parte-hartzaile bakoitzaren lan baten xehetasuna erreproduzitzen duten bost azal ezberdin baititu.
Liburu hau Eusko Jaurlaritzak finantzatua izan da.
Testuak euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Euskal artea -- XXI. m. -- Elkarrizketak; Monografiak; Elkarrizketak