Desmuntatzeak eta ornamentuak : elkarrizketak = Desmontajes y ornamentos : entrevistas / [editoreak, Jone Alaitz Uriarte, Mikel Onandia ; artistak, Sahatsa Jauregi ... et al. , itzulpenak, Jone Alaitz Uriarte, Mikel Onandia - Onandia Garate, Mikel; Uriarte, Jone Alaitz; Jauregi, Sahatsa; Iruretagoiena, Oier; Pan, Damaris; Llaría, Daniel; Aurrekoetxea, Nora (Jone Alaitz Uriarte, Mikel Onandia, 2023)
"Desmuntatzeak eta ornamentuak / Desmontajes y ornamentos" euskal testuinguruko bost artistari eginiko elkarrizketak biltzen dituen liburua da: Sahatsa Jauregi, Oier Iruretagoiena, Damaris Pan, Daniel Llaría eta Nora Aurrekoetxea. 1980ko hamarkadan jaioak eta diziplina anitzeko obra desberdinarekin, artea egiteko eta ulertzeko kidetasunak eta moduak determinatzen dituen erreferente eta lotura testuinguru bat partekatzen dute. Liburu hau, aldi berean, bost liburu bezala aurkezten da, argitalpenaren artista parte-hartzaile bakoitzaren lan baten xehetasuna erreproduzitzen duten bost azal ezberdin baititu.