Lolaren bizikleta / [jatorrizko ideia, gidoi grafikoa eta hitzak, Alba Barbé i Serra eta Laia Pibernat i Mir ; ilustrazioak Judit Piella Clarà ; itzulpena, Mario Unamuno ; testuaren orrazketa, Xabier Jaso Esain] - Barbé i Serra, Alba (Bellaterra, 2023)
Gau batean, ekaitza kanpoan, hautsi egin da Lolaren bizikleta. Bere irudimena eta baliabideak lagun, egun gutxiren buruan konpondu du bizikleta. Ez zaio txirrina baino falta. Itsasoko ur azpian, bizikletak txirrina jo du, Lolari deika. Biak batera, amarekin mintzatzeko modua aurkitu dute: ez dute osaba itzultzerik nahi.