Ingurune digitala, hizkuntzen estandarizazioa eta euskara = El entorno digital, la estandarización de las lenguas y el euskera = L'environement numérique, la standardisation des langues et le basque = The digital environment, the standardization of the languages and Basque - Sagarna, Andoni; Urkia, Miriam; Euskaltzaindia (Bilbao : Euskaltzaindia ; Madrid ; Frankfurt am Main : Iberoamericana Vervuert, 2022)
XXI. mendean aurrera goaz eta ingurune digitala gure bizitzaren parte da, hori ez du inork zalantzan jartzen. Adimen artifizialak eta, bereziki, hizkuntza-teknologiak gure egunerokoan sartuak ditugu, eta euskara ez da salbuespena. Nola lagun dezake ingurune digitalak euskararen estandarizazioa bizkortzen? Horretarako, beste hizkuntzetako esperientziak, Euskaltzaindiarenak berarenak eta euskal erakundeenak ezagutu nahi izan ditugu, guztiok elkarrekin euskararen estandarizazio horren formulazioan, ebaluazioan eta zabalkundean aurrera egiteko eta xxi. mendeko euskal gizarteak dituen euskarari buruzko premiei erantzun egokia emateko.
Testuak euskaraz, frantsesez, gaztelaniaz eta ingelesez
Keywords: Hizkuntzalaritza -- Informatika; Euskara -- Batasuna; Euskara -- Informatika; Berrikuntza teknologikoak; Monografiak