Kangaroo / Martin Etxeberria - Etxeberria Garro, Martin (Poesia (Elkar), 2023)
Liburuaren sarreran egileak argitzen digun bezala, Cook kapitaina Australiara iritsi zenean, bere espedizioko botanikoak, jauzi handiak egiten zituen piztia seinalatuz, haren izenaz galdetu omen zien bertakoei, eta hauek "Kan ghu ru" erantzun. "Kangaroo" bataiatu eta hala ezagutzen dugu geroztik delako animalia hori, nahiz Kan ghu ru hitzek "Ez dizut ulertzen" esan nahi duten hangoen hizkuntzan.