Peru Leartzako - Txillardegi (1929-2012) (Donostia : Elkar, 1987)
Peru Leartzak bere bizitzaren xehetasunak ematen dizkigu liburu honetan eta asko irakurri baino lehen konturatzen gara asperdura eta larrimina direla Peruren bidaiakide bizitzako bidean. Asperdura eta nazka lantegian, ezina eta larrimina ingurukoekin dituen harremanetan. Peru ez da bizitza azaletik urratzearekin ase sentitzen, baditu kezka sakonak, bilatu nahi ditu arrazoi ezkutuak... baina aldi berean hutsik sentitzen da, ez dio zentzurik bilatzen bere bizitzari... Loterian jasotzen duen sariak bizikera aldatzeko abagunea eskainiko dio. Hala eta guztiz, Peruk ez du larriminak eta egonezinak alde batera uzterik izango: hiltzera eta bizitzera kondenatua dagoela sentituz jarraituko du.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak