Mugaldeko jendea - Méndez Ferrín, X. L.; Montorio, Bego (Donostia : Elkarlanean, 1998)
Hamar istorio, Portugal eta Galizia bereizten dituen mugaldean kokatuak; hamar ipuin gogor eta gozo, samurrak bezain krudelak, egungo idazle galiziar pertsonalenaren eskutik. XIX. mendean giroturiko izu-istorio magikoak, 36ko gerraosteko faxisten errepresio basatia era gordinean kontatzen digutenak, fantasia poetikoak... Gai eta estilo askotakoak dira Méndez Ferrinen testuok, baina denetan da nabarmena egilearen kalitatea, bere eskuaren indarra: argumentu bizi eta erakargarriak asmatzean, giro trinko eta obsesiboak eraikitzean, hizkuntza sendo bezain ederra erabiltzean..
Liburu honek Galiziako Xuntako Kultura Kontseilaritzako Kultura Zuzendaritza Nagusiaren laguntza jaso du
Keywords: Helduentzako Literatura