Euskal atsotitzak = Basque proverbs - Garate, Gotzon (1934-2008) (Bilbo : Gero-Mensajero, 1995)
Euskal atsotitzak euskararen arima dira. Euskaraz mintzatu eta atsotitzak erdaraz jaulkitzen dituena euskaldun oso denentz galde liteke. 28 urtez Euskal Herriko zazpi probintzietako 23 baserritan ibili ondoren Gotzon Garatek geurtz 13.000 atsotitz dituen bilduma argitaratuko du. Euskal atsotitz bakoitzaren ondoan dagokion latinezkoa, ingelesezkoa eta espainola agertuko dira. Bilduma horretan oinarriturik eta beste hizkuntzetako atsotitzekin konparatuz liburu hau idatzi du. Euskal paremiologiaren kondaira, euskal atsotitzen egitura, beraietan agertzen den gizartea eta estilo alderdiak ikertzen dira. Beti bezala Gotzn Garate gauzok sakonki eta euskara aberats eta bikainez esaten saiatu da.
Bibliografia: 143.-152. or.
Testuak euskaraz eta ingelesez
Keywords: Atsotitzak -- Euskal Herria; Monografiak