Sumendi bat daukat eta ez dut arnastu nahi / [testua] Míriam Tirado ; Joan Turu [irudiak] ; [itzulpena, Itziar Santín] - Tirado, Míriam (Calita (Carambuco), 2023)
Amorruarekin zer gehiago egin dezakegun jakiteko ipuina. "Sumendi bat daukat" izenburuko salmenta-arrakastaren ale berria, konplikatu bezain ohikoa den emozio batekin, amorruarekin alegia, zer egin jakiteko ipuina. Oraingoan Sam ezagutuko dugu, zeinak, arreba Albak ez bezala, ezin baitu arnastu bere sumendia itzaltzeko. Beste erronka bat sumendien maitagarriarentzat! Sam laguntzeko gai izango al da? Bai txikiei bai nagusiei geure baitan daramagun sumendia pizten zaigun egoera guztiak kudeatzen laguntzeko tresna ugariz betetako ipuina.