Raul artzaina : ardi ipuin bat / Eva Muggenthaler-ek kontatua eta marraztua ; Koldo Izagirrek euskaratua - Muggenthaler, Eva (Amets egiteko liburuak (Pamiela eta Kalandraka), 2000)
Raul artzaina aspertua dago mendian bizitzen eta kalera jaitsi da, hiritar jator bat bezala bizitzeko. Baina ardiek aurkitu egiten dute, eta bere alokairuzko etxean sartzen zaizkio. Raul neska batekin gelditua da, ez daki zer egin. Nola hartuko du lagun berria etxean, ardiz betea baldin badauka? Ardiak nagusi diren ipuin bat, mendi eta belar usainekoa, maitasun istorio bat apaintzeko.