Errusiako ipuinak (II) - Afanasiev, Aleksandr Nikolaevich; Calleja, Seve; Sarasola Arregi, Tomas; Muñoz, José María (Donostia : Elkar, 1992)
Belaunaldiz belaunaldi pasatzen den ahozko literatura dute oinarri ipuin hauek. Herri analfabetoak bere irudimenari zabaltzen zizkion ateak. Injustizia eta bidegaberekien aurka, gai ziren fantasiazko heroez jositako ipuinak asmatzeko. Hiru mota ezberdinetan sailka ditzakegu ipuin hauek : animali ipuinak, ipuin miragarriak eta ohitura ipuinak. Bertan aurkituko ditugu urretxindor lapurra, eraztun miragarria, artzainaren alaba...
8 urtetik aurrera (gorria)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura