Errusiako ipuinak (II) / A. N. Afanasiev ; bildumaren prestaketa, Seve Calleja ; itzulpena, Tomas Sarasola ; marrazkiak, Jose Maria Muñoz - Afanasiev, Aleksandr Nikolaevich (Itzul saila (Elkar), 1992)
Belaunaldiz belaunaldi pasatzen den ahozko literatura dute oinarri ipuin hauek. Herri analfabetoak bere irudimenari zabaltzen zizkion ateak. Injustizia eta bidegaberekien aurka, gai ziren fantasiazko heroez jositako ipuinak asmatzeko. Hiru mota ezberdinetan sailka ditzakegu ipuin hauek : animali ipuinak, ipuin miragarriak eta ohitura ipuinak. Bertan aurkituko ditugu urretxindor lapurra, eraztun miragarria, artzainaren alaba...