Zoriontasunaren defentsan / [egileak] Epikuro ; itzulpena eta sarrera, Jonathan Lavilla, Javier Aguirre ; hitzaurrea, Pierre Hadot - Epikuro (Saiakera (Katakrak), 2023)
Duela hogeita hiru mende Epikurok berrogei tratatutik gora idatzi zituen. Ia denak galdu ziren. Salbatu ziren idazkiek, ordea, gaur eguneraino eragin dute. Irakur daitezke filosofiatik, laguntasunari edota zaintzari buruzko eztabaidatik. Mina, kezka, egunerokotasuna, gure kezkarik sakonenak hitz lauekin azalduta. Edizio hau Jonathan Lavilla eta Javier Aguirre EHUko irakasleek egin dute: sarrera eta oin-oharrekin zabalduta. Gainera Pierra Hadot filosofo eta filosofiaren historialari entzutetsuaren hitzaurre bat dakar.