Herensugeen itzulera : Sataripeko guda V. atala - Errasti, Jon; Errasti, Maite; Maza, Sonia de la; Errasti, Ander ([S.l.] : Errasti-De la Maza familia, 2019)
Denbora librea familian, elkarrekin, pasatzeko modua aurkitu du Errasti-De la Maza familiak. 'Herensugeen itzulera' ipuina idatzi dute elkarrekin: aitak, amak eta seme-alabek. Arrantzaleen bizitza lasaia eta baketsua Aragreb kostako herrialdean apurtu da. Hildako Lakuko piratek, Aragreb eta inguruak erasoko dituzte, altxor baten mapa topatu eta biztanleak preso eramateko asmoz, inork ez badu oztopatzen behintzat. Oifragek piraten komandanteak, herrian bizi den Etiam gerlari eta itsas kapitanarekin topo egingo du. Etiam neskatilak, itsas ontzi bat atondu du Aragrebeko biztanleekin eta aurre egingo die piratei. Horretarako Satarip piraten irlara zuzenduko du itsasontzia eta bertan Oifragen aurka borrokatzeaz gain, Gunhilda sorginaren mehatxuari Fantasien liburua deuseztu eta herensugeak askatzeko borrokatuko du. Bidean, Etiamek bere iraganaren berri eta asko maite zituen bere aita amekin zer gertatu zen jakingo du. Borroka eta guda latz hauetan aurrera egiteko egoera oso arriskutsuak egongo dira eta Etiamek zaindari maitagarrien eta iratxoen laguntza izango du. Azken borroka horien emaitza ezezaguna da.
8-12 urte arteko haurrentzat (gorria)
Badu, gainera, bere atari eta or. propioekin, testu bera behekoz gain ingelesez.
Keywords: Fantasiazko munduak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura