Herensugeen itzulera : ezina ekiñez egina : IV. atala / idazleak, Jon Errasti ... [et al.] ; ilustrazioak, Jon eta Ander Errasti - Errasti, Jon; Errasti, Maite; Maza, Sonia de la; Errasti, Ander (Errasti-De la Maza familia, 2018)
Denbora librea familian, elkarrekin, pasatzeko modua aurkitu du Errasti-De la Maza familiak. 'Herensugeen itzulera' ipuina idatzi dute elkarrekin: aitak, amak eta seme-alabek. Sombria Gunhilda sorgina eta Zerutar Zaldunen Ordenaren arteko gerla piztu da berriro ere. Ezagutzen dugun Unibertsoaren oreka eta gizadi guztia berriro daude arriskuan. Gunhilda sorginak mendekua hartzeko Estigia aintziratik ihes egitea lortu du. Lifeder, Villa deitutako kostaldeko herri batean bizi den gaztea, Infernutik Gunhildak askatu dituen Uretako, Suetako eta Lurreko herensugeekin borrokan murgilduko den gerlari eta zaldun adoretsua da. Lifeder, Haizeetako eta Zeruko gerlaria, ez dago bakarrik abentura honetan. Aynos Azam zaindari maitagarriak eta Chimpi Elfin iratxoak lagunduko diote. Hiru heroiak Villan Uretako herensugearekin borrokatuko dira, Ztialadu mendian Suetako herensugearekin eta Lurreko herensugearekin Iratxoen Erreinuan. Azkenik, Gunhilda Sombriaren bila joango dira Otobna mendira, azken borroka honen emaitza ezezaguna delarik.